Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 15:23

Σήκωσέ το, το τιμημένο!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Της Τζωρτζίνας Αθανασίου

 

Τέτοια ευχάριστα συμβαίνουν και καταλήγεις με καμάρι να «σκίζεις» το κείμενο που είχες έτοιμο, και με ενθουσιασμό να γράφεις άλλο, νέο, διαφορετικό. Σε άλλο ύφος και σε άλλο τόνο. Είναι χαρά να επιβραβεύονται προσπάθειες και κόποι και να παίρνει σάρκα και οστά το όραμα βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας. Έτσι δείχνει να συμβαίνει και πέρα από τα όρια της καθημερινότητάς μας.

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου έλαβαν χώρα στην Αθήνα οι απονομές των βραβείων BestCity2017. Στην απονομή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Η. Π Νάουσας και επιστρέφει με δυο βραβεία ανά χείρας, ένα χάλκινο και ένα χρυσό: το πρώτο απονεμήθηκε στον δήμο μας για την κατασκευή της παιδικής χαράς «Χελωνίτσα», και το δεύτερο για το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου, που υλοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία.

Τα δυο αυτά βραβεία, ανήκουν σε δύο διακριτούς πυλώνες του διαγωνισμού: η πρώτη παιδική χαρά για άτομα με ειδικές ανάγκες στη Βόρεια Ελλάδα, γνωστή σε μας ως «Χελωνίτσα», ανήκει στην κατηγορία «έργα χώρων αναψυχής» και υπάγεται στον πυλώνα της «Βιώσιμης πόλης» (LiveableCity), ενώ το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων ανήκει στην νεοεισαχθείσα κατηγορία «Διαχείριση υγρών αποβλήτων» που με τη σειρά της υπάγεται στον πυλώνα «Πράσινη Πόλη» (GreenCity).  Φαίνεται λοιπόν πως με σταθερά βήματα, ο Δήμος μας σε δύο μόλις χρόνια συμμετοχής του σε αυτά τα βραβεία κατάφερε να υποβάλλει, να προωθήσει, να υλοποιήσει και να βραβευτεί για αναγνωρισμένα καινοτόμες ιδέες. Στο σημείο αυτό, να  θυμηθούμε πως στις αντίστοιχες περσινές βραβεύσεις ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του παρέλαβαν αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα» (Πράσινη Πόλη) και που αφορούσε στο σχέδιο παραγωγής ενέργειας από το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Κατά τη παραλαβή του χρυσού βραβείου, ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε τη σπουδαιότητα της δράσης στη εκπαίδευση των νέων μας, η οποία τους ωθεί να φροντίζουν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της κοινότητας στη οποία διαβιούν και να αναπτύσσουν περιβαλλοντική ευαισθησία. Με αφορμή την περσινή βράβευση ο Δήμαρχος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως «Η διάκριση αυτή αποτελεί την επιβράβευση των κόπων μας (…) ώστε να καταρτίσουμε ένα πραγματικά μοναδικό, ρεαλιστικό και αποδοτικό σχέδιο που με την επερχόμενη υλοποίηση του αλλάζει τον ρου της ιστορίας του τόπου».

Διαφαίνεται πως ο Δήμος Νάουσας συνεχίζει σε αυτή τη κατεύθυνση, της υιοθέτησης και υλοποίησης πρωτοπόρων ιδεών ώστε η Νάουσα να αναχθεί σε «μοντέλο ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας».

Και του χρόνου λοιπόν, σε εξίσου όμορφα και σπουδαία επιτεύγματα.


(Τις απονομές μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούν στη διεύθυνση http://www.bestcityawards.gr/, στους χρόνους 00:17:28 και 1:28:28 του βίντεο)