Ειδήσεις σε τίτλους

 
 
 

 
 
 
 

 

 
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 08:30

Αυτό λένε; Κάλλιο οι ιδιώτες παρά ο Δήμος;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Tης Τζωρτζίνας Αθανασίου

 

Ξεφυλλίζω εφημερίδες και σερφάρω σε ιστοσελίδες διαβάζοντας με κριτική ματιά κείμενα που ενδιαφέρουν, μικρά και μεγάλα. Υποθέτω ότι αυτό πράττουν και οι περισσότεροι από εμάς. Έτσι λοιπόν, ως αναγνώστρια και δημότης, ενημερώθηκα μέσω του ηλεκτρονικού τύπου για αντιδράσεις που εγείρονται με αφορμή τις υδατοπτώσεις του Δήμου Νάουσας και την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράξουν.

Φαίνεται πως σύμφωνα με κάποιους, καλύτερα να εκμεταλλευτούν τα νερά ιδιώτες παρά να ολοκληρωθεί η ηλεκτροπαραγωγή από τον Δήμο ΗΠ Νάουσας;

Κατάλαβα ότι, οι πολιτικοί αντίπαλοι της νυν δημοτικής αρχής, γνωρίζουνμε κάθε λεπτομέρεια τις δηλώσεις και τις κινήσεις του Δημάρχου σε ό,τι αφορά τα υδροηλεκτρικά. Δυσκολεύομαι επομένως να κατανοήσω πώς συγχρόνως δηλώνουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το σχετικό σχέδιο του Δήμου μας, από τη στιγμή που μπορούν να παραθέσουν τόσες λεπτομέρειες.

Άκουσα ότι κάτι αντίστοιχο με αυτό που επιχειρεί στα υδροηλεκτρικά η Νάουσα, υλοποιείται στις ΗΠΑ και ότι αυτό αποτελεί επιχείρημα για να μην πραγματοποιηθεί στη Νάουσα. Το έχει κάνει, λέει, μόνο ένας παγκοσμίως, και δεν πρέπει να είμαστε εμείς οι δεύτεροι. Και λοιπόν; Και πριν το κάνει αυτός ο ένας, δεν το είχε κάνει κανένας. Αν ήταν έτσι, να εφαρμόζαμε μόνο ό,τι έχει ήδη γίνει, θα μέναμε κολλημένοι στις ανακαλύψεις, οπότε δε θα υπήρχε καμιά εφεύρεση ούτε καμιά επινόηση ποτέ. Και πριν ανακαλυφθεί ο τροχός, δεν υπήρχε κανένα τροχός. Καταδικαστέο; Θα το καταψήφιζαν και αυτό;

 

Λυπήθηκα πολύ «την κατσίκα μας», γιατί ορισμένοι δεν την αντιμετωπίζουν ούτε καν σαν να είναι του γείτονα. Ήδη υπάρχουν δηλώσεις ότι δεν θα ψηφίσουνγια την σύναψη του δανείου ώστε να κατασκευαστεί το μοναδικό έργο που θα αποφέρει πακτωλό χρημάτων
στην ανάπτυξη της πόλης.

Προβληματίστηκα, για το τι πρόκειται να γίνει στην περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί το έργο από τον Δήμο. Δυστυχώς η απάντηση είναι απλή. Οι μελέτες  υπάρχουν, οι άδειες υπάρχουν και λόγω έλλειψης χρημάτων δεν θα μπορεί να κατασκευαστούν και να αξιοποιηθούν οι υδατοπτώσεις από τον Δήμο. Θα τις εκμεταλλευτούν επομένως αναπόφευκτα κάποιοι ιδιώτες, και οι ίδιοι που τώρα δηλώνουν ότι θα εμποδίσουν με την ψήφο τους την κατασκευή των υδροηλεκτρικών, τότε θα διαμαρτύρονται ότι ο Δήμος έχασε την ευκαιρία και το νερό το εκμεταλλεύονται άλλοι.

          Λίγο θα μας νοιάζει όμως τότε. Γιατί άλλη μία ευκαιρία για τον Δήμο και την οικονομική του ανάπτυξη θα έχει χαθεί. «Όπως έχουν χαθεί και άλλες», θα μου πείτε. Η διαφορά είναι ότι αυτή η ευκαιρία είναι η τελευταία.

 

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"