Ειδήσεις σε τίτλους

 
 

 

 

 

 

 
 
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 16:40

O Κώστας Λαπαβίτσας για την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι θετικές εξελίξεις στην ΕΝΚΛΩ είναι πηγή αισιοδοξίας για την τοπική κοινωνία της Ημαθίας και της Κομοτηνής, αλλά και για τη χώρα ολόκληρη. Για μένα προσωπικά είναι πηγή χαράς. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα στην ανασύνταξη του παραγωγικού ιστού της Ελλάδας και ιδιαίτερα της κλωστοϋφαντουργίας σε μια περιοχή με τη βαθιά παράδοση της Νάουσας.

Έχει τεράστια σημασία ότι η επιχειρησιακή πρόταση, αλλά και η αταλάντευτη αποφασιστικότητα, για την αναγέννηση της ΕΝΚΛΩ προήλθαν από τους εργαζομένους της. Και για να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους, η ψυχή της προσπάθειας ήταν ο Λυσίμαχος Γιαγκούλας και ο Γιάννης Μουσουλίδης, χωρίς τους οποίους τίποτε δεν θα είχε γίνει. Έχει επίσης πολύ μεγάλη σημασία – γιατί η εποχή που ζούμε κυριαρχείται από ιδεολογήματα – ότι η προσπάθεια των εργαζομένων ήταν εξαρχής συνεταιριστική και έτσι παρέμεινε παρά τις αντιξοότητες.

Θα χρειαστεί, φυσικά, ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να συσταθεί η νέα ΕΝΚΛΩ. Οι λύσεις στις δυσκολίες θα πρέπει να συνεχίσουν να δίνονται με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων, πάντα με συνεταιριστικό πνεύμα. Για το σκοπό αυτό οι εργαζόμενοι και η νέα διοίκηση θα χρειαστούν την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Είμαι βέβαιος ότι η Νάουσα θα είναι παρούσα όπου και όταν χρειαστεί.

Στην ίδια προσπάθεια δεσμεύομαι ότι θα συμβάλλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις, επιστημονικές και άλλες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με θερμούς χαιρετισμού

Κώστας Λαπαβίτσας

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό,ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Media Kit


click image to open (pdf)

 

Follow us on Twitter

prefix="og: http://ogp.me/ns# fb: http://ogp.me/ns/fb#"