Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 16:42

Ανοιχτή επιστολή του υπ. βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα προς τους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγαπητή/έ  ελεύθερε επαγγελματία,

Όντας και ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας, βιώνω καθημερινά τις οδυνηρές συνέπειες της υπερφορολόγησης, αλλά και την ανυπόφορη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες στον Τόπο μας, ειδικά τα τελευταία 4,5 χρόνια.

Δεν υπάρχει αυτοαπασχολούμενος, που να μην εκφράζει πλέον την απόγνωσή του για την χωρίς όρια άμεση και έμμεση φορολόγησή του. Γνωρίζω πολύ καλά ότι  η αγορά στενάζει, μαγαζιά και επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες, κλείνουν καθημερινά, ενώ οι υπόλοιποι ζούμε  κάθε μέρα έναν Γολγοθά, παλεύοντας για την επιβίωση. Όλοι μας, ανεξαιρέτως, βλέπουμε σχεδόν  το σύνολο του κόπου και της εργασίας μας να εξανεμίζεται σε φόρους και εισφορές. Είναι λογικό ότι μια τέτοια νοσηρή κατάσταση έχει προκαλέσει την απογοήτευση πολλών επαγγελματιών, πολλοί από τους οποίους δυστυχώς έχουν εγκαταλείψει τον Τόπο μας, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Ένα πιο ευνοϊκό και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, με λιγότερους φόρους, λιγότερες εισφορές και λιγότερη γραφειοκρατία.

Πρέπει, επιτέλους, να βάλουμε ένα τέλος στη φτωχοποίηση και στη διάλυση της μεσαίας τάξης. Η Χώρα χρειάζεται ένα άλλο μείγμα πολιτικής, που θα ξαναφέρει σε όλους τους Έλληνες την ελπίδα. Έχουμε όλοι χρέος να παλέψουμε κυρίως για τη νέα γενιά που απογοητεύεται από την Ελλάδα και φεύγει στο εξωτερικό! Πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να ονειρευτούν ξανά!Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό  πρόγραμμα, που θα ανακουφίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα δώσει νέα πνοή στην αγορά. Μία μεταρρύθμιση,  που στηρίζεται  στις μειώσεις φόρων και εισφορών, αλλά και στην κοινωνική αλληλεγγύη. Συγκεκριμένα με:

  • Μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 20% εντός διετίας και του φόρου μερισμάτων από 10% σε 5%
  • Μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22% σε 9% για εισοδήματα έως 10.000, και επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Σταδιακή   κατάργηση   του   τέλους   επιτηδεύματος   και   της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης
  • Μείωση του ΦΠΑ  στο 11% και 22%  από το 13% και  24% αντίστοιχα,  και   διατήρηση  του   υπερμειωμένου   συντελεστή ΦΠΑ στο 6%.
  • Σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15%
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες
  • Περιορισμό της γραφειοκρατίας που θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Τα μέτρα αυτά μπορούν να αποτελέσουν «φιλί ζωής» για την τοπική οικονομία. Δεν αρκούν όμως μόνο αυτά. Πρέπει να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στις βιώσιμες επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες που νιώθουν τη θηλιά από τα χρέη σε δάνεια, εφορία και ασφαλιστικές εισφορές να σφίγγει επικίνδυνα. Με παροχή συνολικής λύσης - ανάσας για όλους εκείνους που λόγω της κρίσης αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και με  αναδιάρθρωση του συνόλου των οφειλών, έτσι ώστε να μπορoύν να είναι συνεπείς από εδώ και στο εξής.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, η ενίσχυση της τοπικής αγοράς και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μου. Φιλοδοξώ, λοιπόν, να σε εκπροσωπήσω και να συμβάλλω ώστε να ακουστεί, επιτέλους,  η φωνή σου. Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο με όλους τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς του Νομού και να διεκδικήσουμε με δυναμισμό ό,τι αξίζει στην Ημαθία. Να επαναφέρουμε την ελπίδα και την αυτοπεποίθηση και να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των παιδιών μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Στον αγώνα αυτό σε θέλω συμμέτοχο!

Γιατί «για την Ημαθία έχω ένα όνειρο» και θέλω  μαζί με την καθεμιά και τον καθένα σας να το ζήσουμε μαζί!

Ένα όνειρο για μια Ημαθία πρωταγωνίστρια!

 

Με ειλικρινή σεβασμό και εκτίμηση,

Τάσος Μπαρτζώκας

Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με τη ΝΔ - Δικηγόρος