Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 22:08

Επιστολή του SOS Βέρμιο για τη δωρεά της εταιρίας «Αιολικά Πάρκα Βορείου Ελλάδος» στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Ουδεμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε η πληροφόρηση από την επίσημη σελίδα του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Νάουσας στο facebook για… δωρεά υλικοτεχνικής υποδομής από κάποια εταιρία με τον δ.τ. «Αιολικά Πάρκα Βορείου Ελλάδος».

 Δυστυχώς το περιμέναμε αργά ή γρήγορα. Όπως κάνουνε παντού, ξεκίνησαν και στην πόλη μας επιλέγοντας το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας για την «εξαγορά» συνειδήσεων. Φυσικά, δεν περιμένουμε και δεν ζητούμε από το προσωπικό του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ να «απολογηθεί» για την αποδοχή της δωρεάς. Το έργο και η προσφορά τους είναι τεράστια, καταγεγραμμένα και συνεχίζουν.

Ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΦΕΚ 982/τ.Β΄/25.5.2011) όμως αναμένουμε από τον Δήμαρχο ως ανώτατο πολιτικό προϊστάμενο απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα:

Α) Ποιά είναι η διαδικασία αποδοχής μιας δωρεάς στις υπηρεσίες που υπόκεινται στον δήμο; Γνωρίζει ο δήμος την ύπαρξη της εκάστοτε δωρεάς; Αν ναι, υπάρχει αξιολόγηση αυτής ώστε να προχωρήσει στην αποδοχή η απόρριψη της; 
Με απλά λόγια, ποιά είναι τα κριτήρια αποδοχής μιας δωρεάς; Δωρεά να είναι κι ότι θέλει ας είναι;

Β) Γνώριζε ο δήμος την ύπαρξη της συγκεκριμένης δωρεάς;

Γ) Ποιά/ος/οι είναι αυτοί που φέρονται ως «Αιολικά Πάρκα Βορείου Ελλάδος», στοιχεία των οποίων δεν μπορεί να βρει κανείς οπουδήποτε και αν ψάξει;

Δ) Είναι η συγκεκριμένη δωρεά προάγγελος εξελίξεων για το βουνό μας;

Ως ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης αναμένουμε άμεσα απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Ταυτόχρονα δηλώνουμε: 
α) Δεν είμαστε ιθαγενείς που με «μπιχλιμπίδια κοινωνικής ευαισθησίας» θα ξεγελαστούμε. Γνωρίζουμε καλά τον τρόπο που λειτουργούν οι ενεργειακοί αποικιοκράτες και καλούμε τους συμπολίτες μας να μην «ψαρώσουν» από την αναγκαιότητα βιωσιμότητας και τα επιστημονικά στημένα επικοινωνιακά τεχνάσματα.

β) Ο λαός του δήμου μας, φορείς και δημοτικό συμβούλιο, ομόφωνα, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου τον Φλεβάρη του 2018 είπε "ΟΧΙ ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο"!

γ)Αυτή την απόφαση προσδοκούμε - απαιτούμε να υπερασπιστεί η κάθε δημοτική αρχή, με κάθε τρόπο. Με την συμπαράσταση των φορέων και δημοτών της περιοχής μας.

δ) Η κοινωνική πολιτική είναι υποχρέωση της πολιτείας και όλων των βαθμίδων διακυβέρνησης! Με αυτό το δεδομένο, καλούμε άπαντες, μαζί και το Κδαπ-μεα, να αγωνιστούμε για μια πολιτική που θα καλύπτει τις κοινωνικές μας ανάγκες και θα υπερασπίζεται τη φύση μας αναγνωρίζοντας πως αυτή είναι πρώτιστα το σπίτι μας.

ε)Στην κάθε μορφής επίθεση αυτών που επεκτείνουν την καταστροφή του βουνού μας, καλούμε να συμπαραταχτούμε όλοι μαζί φορείς και κοινωνία, ώστε να κάνουμε πράξη το "ΟΧΙ" στον όλεθρο.

ζ)Τέλος καλούμε όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές, να μας στείλουν τις θέσεις τους για το ύψιστο θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.

 

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!"

Το συντονιστικό του SOS Βέρμιο